• 1 Természetes fából
  Kíváló minőségű 2 rétegű parketták kízárólag természetes fából készülnek, melyek tökéletesen alkalmazhatóak padlófütésre is.
 • 1 Hazai fából készült parketták
  Hagyományos és természetes színvilág képviselői: Gőzölt Bükk, Kőris, Tölgyfa.
 • 1 Egzotikus fából készült parketták
  A merészebb trópusi színvilág képviselői: Doussie, Iroko, Jatoba, Merbau.
 • 1 Forduljon hozzánk bízalommal
  Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a bemutatótermünkben, vagy hívjon minket!

Kétrétegű lakkozott parketták lerakása padlófűtés esetén


A kiváló gyártási technológiának köszönhetően a készparketták padlófűtés esetén is nagyon jól alkalmazhatók.Kérjük sziveskedjenek a következő fontos tudnivalókat a padlófűtéssel kapcsolatban feltétlenül betartani,mivel ezek a lerakási útmutatóban nem szerepelnek.

Lerakás előtt
A padlófűtést üzemeltessük a kiszáradási idő elteltével cca 2 hétig.Az előzetes üzemeltetés hőmérsékletét naponta 5 °C -kal növeljük egészen a maximális teljesítmény 2/3 részéig. Ezt a folyamatot feltétlenül tartsuk be a nyári hónapok alatt is. Szellőztessünk alaposan a lerakás előtt néhány nappal , teljes fűtőerővel üzemeltessük a rendszert ( cca 1 nap/1 cm esztrich-vastagság) A lerakás megkezdése előtt 1 nappal kapcsoljuk ki a fűtést, illetve télen 15-18 °C-os felületi hőmérséklettel működtessük a rendszert cca 2 napig a lerakás megkezdése előtt. A fent leírt folyamatról részletes felfűtési naplót kell vezetni.

Teljes felületű ragasztás
Az ilyen lerakást feltétlenül szakembernek kell végezni.Vizsgáljuk meg az aljzat nedvességét: 1,5 súlyszázaléknak kell lennie.Vizsgáljuk meg az aljzat egyenletességét:2 méterre +--1mm eltérés megengedett.Amennyiben az egyenletességet hézagtöltő masszával biztosítjuk,akkor figyeljünk arra,hogy ez teljes egészében kiszáradjon. RAGASZTÁSHOZ: POLIURETÁN 2 komponensű vagy OLDÓSZERES ragasztót használjunk. A kereskedelmi forgalomban kapható, padlófűtéshez és kétrétegű parkettához egyaránt használható kiegyenlítő,alapozó és ragasztó anyagokat használjuk!! A felhordás 5 mm-es fogazott spatulyával történik.A ragasztó felhasználás:cca 1000-1200 gr/m2. Az ajtó -átjárókhoz helyezzünk el egy kis nehezéket a lerakás után, addig míg a ragasztó ki nem keményedik.A parketta elemek beépítését megelőzően ellenőrizzük az anyag nedvesség tartalmát! ( 7+-- 2 % a megengedett .) Beépítési naplót minden esetben vezessünk.

Lerakás után
A fűtést lerakás után cca 12-24 óra múlva üzemeljük be.A fűtést lépésenként emeljük, úgy hogy 5 nap alatt érjük el a max. hőmérsékletet.A burkolónak ezt ellenőriznie kell és dokumentálni a fűtési naplóban.A padlófűtést úgy kell beállítani,hogy a parketta felületi hőmérséklete ne emelkedjen 27 °C fok fölé.A padlófűtés kialakítása során biztonsági plombát kell beépíteni a rendszerbe,mellyel ellenőrizhető, hogy a kazánból kiinduló víz hőmérséklete nem emelkedett 30-35 °C fölé, továbbá egy 35 °Cos hőtároló szeleppel szükséges szabályozni a kazánból kiinduló víz hőmérsékletét. A relatív nedvesség 50-60 % legyen.A helyiség ajánlott hőmérséklete 20-22 °C. Amennyiben a helyiség adatai eltérnek ezektől az adatoktól, akkor ezek a szokásostól nagyobb formaváltozásokat okozhatnak. Erre semmilyen felelősséget nem vállal sem a gyár, sem az eladó, sem a mester. Kifogás esetén minden esetben be kell mutatni az eredeti felfűtési és beépítési naplót, továbbá igazolni kell, hogy a padlófűtés a megengedett hőmérsékleten üzemelt. Padlófűtésre a kisebb méretű kétrétegű parkettákat ajánljuk,stabilabb, ellenállóbb fafajokból: Tölgy, kőris, cseresznye,füstölt tölgy,doussie,merbau,irokó. (bükk, gyertyán ,juhar nagy dagadási és zsugorodási tulajdonságúak),ezért padlófűtésre nem ajánlott.